کاربرد فیلترهای غشائی در تصفیه آب آشامیدنی

با استفاده از فیلترهای غشائی که باعث حذف بسیاری از آلاینده ها را از آب می شود غشاها به حذف کلر و بسیاری از رات آب را از بین می برد هر گالن از آب های فیلتر شده بسیاری از منابع معدنی طبیعی از جمله کلسیم،منیزیم، از آب حذف می شود که با استفاده از فیلترهای مینرال تمام املاح آب باز می گردد. ادامه خواندن “کاربرد فیلترهای غشائی در تصفیه آب آشامیدنی”

ممبران RO یا فیلتر غشائی اسمز معکوس

این فیلتر ، اصلی ترین ، مهم ترین و گران ترین فیلتر دستگاه های تصفیه آب خانگی اسمز معکوس است. فیلتر ROاز لایه های غشاء نیمه تراوا ساخته شده است که به دور یک لوله مرکزی پیچیده شده اند. غشاء از نوعی پلیمر آب دوست ساخته شده است که می تواند از جنس مواد پلی آمید و یا استات سلولوز باشد . وظیفه این فیلتر حذف ناخالصی های جامد محلول در آب نظیر : نیترات ، فلزات سنگین ( کادمیوم ، سرب ، جیوه ، مس و … ) آرسنیک ، املاح تشکیل دهنده سختی آب و کاهش سنگینی آب است. با حذف ناخالصی های محلول در آب ، آب های سنگین تبدیل به آب گوارا و سبک شده و سختی نامطلوب آب به طرز چشمگیری کاهش پیدا می کند و باعث جلوگیری از رسوب گذاری آب در کتری و سماور و سایر لوازمی که با آب گرم و جوش سرو کار دارند می شود. ادامه خواندن “ممبران RO یا فیلتر غشائی اسمز معکوس”

روشهای شیمیایی فاضلاب صنعتی

در روشهای شیمیایی فرآیند جداسازی یا تبدیل مواد آلاینده، به کمک افزودن موادشیمیایی و در نتیجه واکنشهای شیمیایی مواد صورت می گیرد. پیچیدگی در این فرآیندها به مراتب بیش از روشهای فیزیکی می باشد. همین پیچیدگی سبب دشواری نسبی در بهره برداری از روشهای شیمیایی می گردد. از این رو تا حدامکان سعی می شود که کمتر از روشهای شیمیایی در سیستم تصفیه استفاده شود. به علاوه هزینه خرید و نگهداری مواد شیمیایی مورد نیاز در برخی موارد مانع بزرگی در کاربرد فرآیندهای شیمیایی است. روشهای ترسیب شیمیایی (انعقاد و لخته سازی) و گندزدایی با کلر وترکیبات آن جزء مهمترین روشهای شیمیایی مورد استفاده در تصفیه فاضلاب محسوب می گردند .  ادامه خواندن “روشهای شیمیایی فاضلاب صنعتی”

موارد کاربرد چربی گیر

همانطور که می دانیم چربی و روغن ها یکی از آلاینده های معمول در انواع فاضلاب ها هستند. دربرخی موارد مقدار چربی و روغن ها آنچنان بالاست که استقرار یک سیستم حذف روغن و چربی ها (چربی گیر) ضرورت پیدا می نماید معمولاً فاضلاب های نظیر فاضلاب های تولیدی آشپزخانه، رستوران، کارواش، قالیشویی و واحد پیکینگ درصنایع فولاد دارای چنین وضعیتی هستند. به سبب کارایی و هزینه کم روش شناور سازی ثقلی، امروزه در اغلب موارد از این روش برای حذف چربی و روغن ها از فاضلاب استفاده می شود. این روش نوعی روش فیزیکی تصفیه فاضلاب است که طی آن نیاز به هیچ گونه تجهیزات الکترومکانیکالی وجود ندارد. از آنجا که وزن مخصوص روغن و چربی ها کمتر از فاضلاب و در حدود 9/0 گرم بر سانتیمتر مکعب است، این ذرات تمایل به شناوری بر روی سطح فاضلاب را دارند. به منظور انجام این فرایند تنها لازم است که یک محیط آرام و بدون اغتشاش برای فاضلاب فراهم گردد. بنابراین چربی گیرها با توجه به همین اصل ساده و در عین حال کلیدی طراحی و ساخته می شوند. ادامه خواندن “موارد کاربرد چربی گیر”

  • حلال چربی

فیلتر شنی

فیلتر شنی دستگاهی است که با صاف نمودن (فیلتر اسیون) فیزیکی آب باعث حذف ذرات معلق موجود در آن نظیر گل، رنگ، مواد آلی، پلانکتون، باکتری‌ها و ذرات حاصل از خوردگی می‌شود.در این دستگاه، آب حاوی ذرات معلق را از بستری از ذرات یک ماده که می‌تواند شن و یا ذغال آنتراسیت (کربن اکتیو) باشد عبور می‌دهند. در اثر عبور آب از خلل و فرج بین ذرات شن، مواد معلق آب گیر کرده و آب تقریباً عاری از مواد معلق، بدست می‌آید. البته جمع شدن ذرات معلق در خلل و فرج فیلتر، باعث افزایش افت فشار می‌گردد که اگر این افت فشار از حد معینی تجاوز نماید، باید صافی را شستشو داد.

کاربرد دستگاه فیلتر شنی

تصفیه آب رودخانه‌های با کدورت بالا پس از واحدهای انعقاد، لخته سازی و ته نشینی جهت تهیه آب شرب، بهداشتی و صنعتی ادامه خواندن “فیلتر شنی”

طبقه بندی رزین‌ها

رزین‌ها بر حسب گروه عامل تعویض متصل به پایه پلیمری رزین به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

رزین‌های کاتیونی قوی (SAC)

رزین‌های کاتیونی ضعیف (WAC)

رزین‌های آنیونی قوی (SBA)

رزین‌های آمونیونی ضعیف (WBA)

بطور کلی رزین‌های نوع قوی در یک محدوده وسیع PH و رزین‌های نوع ضعیف در یک محدوده کوچک از PH مناسب هستند. ادامه خواندن “طبقه بندی رزین‌ها”

راه اندازی و نگهداری سختی‌گیرهای رزینی

پس از استقرار دستگاه در محل مورد نظر :

  1.  لوله‌های آب ورودی و خروجی دستگاه سختی گیر را به سیستم وصل کنید .
  2.  پس از بازکردن درب دریچه دسترو یا فلنچ بالای مخزن،با سیلیس و رزین کاتیونی بسترسازی کرده و سپس دریچه دسترو یا فلنچ را محکم ببندید .
  3.  تانک نمک (حاوی محلول آب و نمک باغلظت مناسب) را زیر لوله آب نمک دستگاه سختی گیر قراردهید .

ادامه خواندن “راه اندازی و نگهداری سختی‌گیرهای رزینی”

5 باور غلط درباره دستگاه های تصفیه آب خانگی

استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی برای ارتقای سطح سلامتی خانواده و بالابردن کیفیت آب آشامیدنی در بیشتر کشورهای پیشرفته با استقبال خوبی از طرف مردم مواجه شده است. در سالهای اخیر در ایران نیز مردم با این سیستم ها و مزایای آن آشنا شده اند و آب شیرین کن ها جایگاه خود را در آشپزخانه خانواده ها پیدا کرده اند. اما هنوز هم از برخی از مردم نسبت به ضرورت این سیستم ها تردید دارند. مطالعات نشان می دهد این تردید به دلیل باورهای اشتباهی است که غالبا به دلیل اطلاعات نادرست در ذهن مردم وجود دارد. در اینجا به 5 باور اشتباه درباره دستگاه های آب تصفیه کن خانگی اشاره می کنیم. ادامه خواندن “5 باور غلط درباره دستگاه های تصفیه آب خانگی”

استفاده از روش اسمز معکوس (Reverse Osmosis) برای تصفیه آب

استفاده از روش اسمز معکوس دارای 6 مرحله برای تصفیه آب به شرح زیر:

چند مرحله از مراحل اصلی فیلتراسیون را توضیح می دهیم :

مرحله اول فیلتراسیون فیلتر کارتریج پلی پروپلین 5 میکرون:

این فیلتر جهت جلوگیری از عبور تخم انگل و اجسام ریز و محلول در آب مثل شن، گل و نمک و یا زنگ زدگی لوله‌های آب( تا قطر 5 میکرون) بکار گرفته می‌شود. ادامه خواندن “استفاده از روش اسمز معکوس (Reverse Osmosis) برای تصفیه آب”